fredag 22 februari 2013

Vifac organization/Mexico City

I går besökte jag Vifac organization. Det är ett hem för nyfödda bebisar utan föräldrar. De tar även hand om unga flickor som är gravida men som av olika anledningar inte kan behålla sitt barn. Fabiola berättade att tack vare donationer från företag så har de även ett speciellt hus för de gravida flickorna. Där tas de hand om under hela graviditeten. Man ser till att dem får i sej all näring så att bebisarna är friska när de kommer till världen.
I går var det 24 st bebisar som väntade på att bli adopterade.
Vifac har både anställda och volontärer. Som volontär kommer du till hemmet några timmar och hjälper till med att mata bebisarna och hålla dem i famnen så att de får känna värme. Dessvärre behöver man tillstånd för att hjälpa till om man kommer "utifrån" vilket jag inte hade. Inför nästa besök till M.C så skall jag få vara med en hel dag :-)
Yliana som bor i M.C och som var med mej igår hade aldrig varit på Vifac förut. Hon var så glad att jag tog med henne dit. Nu har hon anmält sej som volontär och kommer att hjälpa till på helgerna. Fantastiskt att ett litet besök genererar till ännu en hjälpande hand :-)
På hemmet träffade jag även Aldo. Han är nästan 3 år och har varit där alldeles för länge. Det finns familjer som vill adoptera honom men hans mamma skriver inte på något papper.. Tragiskt.
Hemmet var jätte fint och väggarna var målade i starka fina färger . Happy colors . Fotot här nedan som är gult och blått är lekrummet ute. Det blåa är himlen :-) ni ser även klädförrådet som vi fyllde på.

Peace my friends.
Linda

No estas sola! ( du är inte ensam )Inga kommentarer:

Skicka en kommentar